diumenge, 26 d’abril del 2009

L’ètica i la ciència.

Dos científics descobrobrixen la forma de clonar el cervell humà i així transferir pensaments d’una ment a una altra. Este és el punt de partida de l’última novel·la de Joan Pla, autor de títols emblemàtics com ara la novel·la juvenil Mor una vida, es trenca un amor amor, èxit editorial al qual van seguir-ne d’altres com L’illa del faraó, El temps no passa per Montmartre o L’estranya mort de Berta, entre d’altres.

En La mirada clònica, l’aut l’autor es planteja el debat ètic entre l’avanç científic i l’ètica. L’increïble descobriment dels dos científics protagonistes de la novel·la (la clonació cervell humà) desencadenarà tota una sèrie d’aventures i intrigues a través de les quals ens endinsarem en el debat ètic sobre els límits del progrés científic. Joan Pla ha escrit una novel·la que ens manté en vil i aconsegueix que el lector es faça preguntes sobre la ciència i els seus veritables avantatges.

L’autor ha triat un tema apropiat per desenvolupar una no novel·la d’intriga, on res no és el que sembla i la vida de les persones es conver erteix en moneda de canvi; tot val per aconseguir el major descobriment de la història de la ciència.

Sònia Mar Martínez

Retorna al BLOC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada